Tulevaisuuden koulu – maaseudun elinvoimatekijänä

Tulevaisuuden koulu – maaseudun elinvoimatekijänä

Perusopetusta joudutaan maaseutualueilla miettimään uudestaan, kun lasten ikäluokat pienenevät. Vielä on kyläkouluja, mutta kuinka kauan? Tulisiko niistä pitää kiinni? Tavoitetaanko keskittämällä säästöjä? Mitä vaikutuksia koulujen sijainnilla on seudun elinvoimaan? Nyt tarvitaan uudenlaista ajattelua, yhteistyötä ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä! Mitä voimme Pohjois-Savossa tehdä?

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan 29.11.18 paikan päälle tai seuraa tilaisuutta verkon kautta livenä. Tai järjestäkää paikkakunnallenne oma tilaisuus, jossa seuraatte lähetystä yhdessä ja käytte keskustelua oman paikkakuntanne näkökulmasta. Tilaisuuden pääpuhujana on Sami Tantarinmäki Turun yliopistosta, joka on tutkinut mm. kouluverkon suhdetta kunnan ja sen osien elinvoimaan. Lisäksi kuulemme esimerkkejä uudenlaisista tavoista järjestää opetusta eri puolilta Suomea.

Ilmoittaudu mukaan 23.11.2018 mennessä.
Lisätietoa Pohjois-Savon Kylät ry:n sivuilla