Pohjois-Savon järjestöstrategia on julkaistu!

Pohjois-Savon järjestöstrategia on julkaistu!

Pohjois-Savon järjestöstrategia piirtää kuvaa pohjoissavolaisen järjestökentän toiminnasta ja toimenpideohjelma vuosille 2019 – 2022 luo suuntaviivoja järjestötoiminnan kehittämiseksi. Pohjoissavolaiset järjestöt nostavat strategiassa tärkeiksi teemoiksi muun muassa oman perustehtävänsä tunnistamisen ja näkyväksi tekemisen, kuntien avustuskäytäntöjen selkeyttämisen ja tilakysymykset sekä järjestöjen keskusteluyhteydet ja vaikuttamiskanavat päätöksenteossa.

Tutustu nyt uunituoreeseen strategiaan TÄSTÄ.

 

Kuinka strategian sisältö on syntynyt?

  • Pohjois-Savon järjestöstrategiatyö starttasi syksyllä 2017 kuntakierroksella, jolloin järjestöiltoihin ympäri Pohjois-Savoa osallistui 460 henkilöä ja ideoita, ajatuksia sekä toimenpide-ehdotuksia jätettiin 320 kappaletta.
  • Strategiatyötä jatkettiin helmikuussa 2018 kolmessa keskustelutilaisuudessa järjestöjen maakunnallisesta yhteistyöstä. Tilaisuuksiin osallistui 91 henkilöä.
  • Syksyllä 2018 strategiatyö jatkui strategiaseinällä, johon järjestötoimijat osallistuivat Sakke-hankkeen ja yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa sekä verkossa. Strategiaseinälle kommentteja kertyi 89 kappaletta.
  • Järjestöstrategian luonnos asetettiin lausunnoille helmikuussa 2019. Lausunnon antoivat 11 järjestöä ja organisaatiota.

    Strategian tekemiseen eri vaiheissa osallistuneet löydät strategian liitteistä sivulta: www.pssotu.fi/ ohjelma.html