Päihdetilannekysely Varkaudessa ja Joroisissa

Varkauden ja Joroisten alueella toteutetaan asukkaille päihdetilannekysely, jossa kysytään millaiselta alueen päihdetilanne heistä vaikuttaa.

Kyselyllä kartoitetaan asukkaiden alkoholiin, tupakka- ja nikotiinituotteisiin (savukkeet, nuuska, sähkösavuke) ja rahapeleihin sekä kannabistuotteisiin liittyviä näkemyksiä ja mielipiteitä. Erityisesti ollaan kiinnostuneita alaikäisten päihteiden käytön ilmiöstä, mutta asia koskee tietysti kaiken ikäisiä kansalaisia. Kyselyn avulla halutaan selvittää, millaiset asiat olisivat asukkaiden mielestä kaikkein tärkeimpiä toiminnan kohteita ja millaisia keinoja pidetään hyvinä.

Päihdetilannekysely on kehitetty Pakka- toimintamallissa, jossa kiinnitetään erityisesti huomio tilanteisiin, joissa alkoholi, tupakka ja rahapelit ovat alaikäisten saatavilla ja joissa alkoholia myydään tai anniskellaan päihtyneille tai alaikäisille. Toimintamallilla pyritään muuttamaan nuorten aikuisten juomatapoja siistimmäksi ja tukemaan alaikäisten raittiuden yleistymistä sekä tuetaan aikuisten vastuuta alaikäisten päihteettömyydestä. Paikalliseen ehkäisevään päihdetyöhön saadaan lisää vaikuttavuutta, kun kysynnän ehkäisyä käyttäviä menetelmiä, valistusta ja koulutusta, täydennetään saatavuuden ehkäisyllä yhteistyössä kauppojen, kioskien, huoltoasemien ja ravintoloiden kanssa.

Vastauksesi antaa tärkeää tietoa alueen  päihdetilanteesta sekä ehkäisevän päihdetyön toimijoille, että hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöhön.

Varkauden ja Joroisten päihdetilannekysely on auki pe 24.5.2019 saakka ja pääset vastaamaan siihen linkistä: https://my.surveypal.com/Joroinen_Varkaus_paihdetilannekysely_2019_uusi

Lisätietoja:
Marika Lätti, Ylä-Savon sote, marika.latti@ylasavonsote.fi
Maarit Aho, Ylä-Savon sote, maarit.aho@ylasavonsote.fi
Helena Törmi, Ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori, PSSHP, HYTE- tiimi helena.tormi@kuh.fi