Järjestöt kokoontuivat Järjestötoiminnan kehittämispäivään 10.10.

Järjestöt kokoontuivat Järjestötoiminnan kehittämispäivään 10.10.

Kuvassa Kuntaliiton asiantuntija Sini Sallinen kertoo puheenvuorossaan osallistujille kunta -järjestöyhteistyöstä.

Järjestötoiminnan kehittämispäivä järjestettiin Kuopiossa Boutique Hotel Sawohousessa Leväsellä. Lisäksi tilaisuuden puheenvuoroja oli mahdollista seurata etäyhteydellä.

Järjestötoiminnan kehittämispäivässä pureuduttiin kunta-järjestöyhteistyöhön Kuntaliiton asiantuntijan Sini Sallisen puheenvuorossa. Lisäksi osallistujille oli tarjolla tietoa ajankohtaisesta yhdistyslain uudistamisesta sekä kesäkuussa 2019 käynnistyneen Pohjois-Savon järjestöneuvoston toiminnasta.

Pohjois-Savon kuntien järjestöystävällinen kunta -kuntakortit olivat käsiteltävänä työpajaosuudessa. Järjestöystävällinen kunta -kuntakortit tekevät laajan ja monipuolisen Pohjois-Savon alueen kuntien järjestöyhteistyön käytäntöjä näkyväksi. Kortteihin kootaan tietoa esimerkiksi kunnan asukas- ja yhdistysmäärästä sekä tila- ja avustuskäytännöistä. Kuntakortit julkaistaan Pohjoissavolaiset.fi -järjestötietopalvelussa joulukuun 2019 aikana.

 

Tilaisuuden materiaalit:

Tulevaisuuden kunta ja järjestöt hyvinvoinnin kivijalkana
Sini Sallinen, Kuntaliitto

Työpajakooste-työpajatyö liittyen kunta- järjestöyhteistyöhön

Tietoa yhdistyslain uudistamisesta: https://oikeusministerio.fi/yhteisollinen-kansalaistoiminta-2020-luvulla

 

Järjestötoiminnan kehittämispäivä oli osa maakunnallisen järjestöyhteistyön ryhmän, Pohjois-Savon Jerryn toimintaa. Tilaisuus oli avoin kaikille toimijoille ja siitä viestittiin sekä mukaan toivottiin erityisesti Jerryyn mukaan ilmoittautuneiden yhdistysten toimijoita. Jerryyn voivat liittyä mukaan kaikki yhteistyöstä kiinnostuneet pohjoissavolaiset järjestöt ja yhdistykset.

Tutustu Pohjois-Savon Jerryn toimintaan ja materiaaleihin täällä.