SPR Savo-Karjala: tilannekuvakysely järjestöjen auttamistoiminnasta viikko 20

SPR:n julkaisema Savo-Karjalan alueen järjestöille ja yhdistyksille suunnattu järjestöjen tilannekuva-kysely on avattu viikolle 20. Vastausaikaa on 15.5. asti. Kyselyn pääset täyttämään täältä: https://www.lyyti.in/tilannekuvaviikko20.

Järjestöjen tilannekuva-kysely on 2 viikon välein toistettava verkkopohjainen kysely, jolla kerätään tietoja Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueiden järjestöjen tai yhdistysten auttamisvalmiudesta ja havainnoista toimintaympäristönsä haasteista ja tunnelmista. Tietoja käytetään mm. maakuntien valmiusryhmille (viranomaiset, kunnat, yritykset, srk:t ja järjestöt) viikoittain toimitettavaan tilannekuva-katsaukseen sekä valtakunnalliseen Sosiaali- ja terveysministeriölle ja Valtioneuvoston tilannekeskukselle toimitettavaan tilannekatsaukseen.

Kyselyä kehitetään jatkuvasti saadun palautteen perusteella, tarkoituksena on kerätä mahdollisimman käyttökelpoista tietoa ja tehdä tiedon välittämisestä järjestöille ja yhdistyksille mahdollisimman helppoa.

Kyselyyn on tähän mennessä vastannut Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueelta ainakin kerran yhteensä 216 eri yhdistystä tai järjestöä:

– Vapepa-järjestöistä 103 kpl (SPR 36, kyläyhdistykset 19, partiolaiset 12, Martat 8, Reserviläisliitto 7)
– Sote-järjestöistä 50 kpl
– Muut järjestöt 63 (luokittelemattomat 42, liikunta 3, 4H 2)

Häiriötilanteen edelleen pitkittyessä selvitämme ensi viikon aikana seuraaville viikoille sopivaa kyselyväliä (2 vko – 1 kk). Informoimme mahdollisista muutoksista seuraavasta kyselystä viestiessämme.Toivomme, että järjestöt ja yhdistykset vastaisivat jokaiseen kyselyyn, jotta saamme mahdollisimman kattavan kuvan tilanteesta ja sen mahdollisista muutoksista. Pyydämme jakamaan tiedotetta eteenpäin paikkakuntanne yhdistyksille!  Lisäksi lämmin kiitos kaikille kyselyihin vastanneille!

Lisätietoja SPR Savo-Karjalan piiritstolta arkisin klo 9-15:
Jenni Honkanen, p. 040 554 0587 tai piiritoimistomme päivystysnumero, p. 0400 158 390


Auttamistoiminnan tiedot näkyviin Pohjoissavolaiset.fi – järjestötietopalvelussa

Osallistumalla tähän ja tuleviin SPR:n tilannekuvakyselyihin, saat yhdistyksesi auttamistoiminnan tiedot myös näkyville Pohjoissavolaiset.fi – järjestötietopalveluun, pohjoissavolaiset.fi/korona-apu. Pohjoissavolaiset.fi -järjestötietopalvelun kautta voidaan tiedottaa palveluista niin avuntarvitsijoille kuin ammattilaisillekin. Sivustolle voi ilmoittaa myös muuta poikkeusaikana tapahtuvaa ajankohtaista toimintaa suoraan verkkopalvelussa. Tutustu Ilmoita sivustolle.