Kylien kätköistä – #kylienkätköistä

Kesän 2020 ajan etsitään Lapinlahden ja Varpaisjärven kylien kätköistä mielenkiintoisia ja tutustumisenarvoisia kohteita, paikkoja ja ilmiöitä. Tavoitteena on löytää uusia retkeilykohteita ja liikkumiseen innostavaa nähtävää eri ikäisille. Pieniä ja isoja ihmeitä kyliltämme. Meille jokaiselle jotakin. Saamme löytää ihan uusia asioita kotikunnastamme ja samalla kun näitä kohteita lähdemme ihmettelemään, kuin huomaamattamme tulee liikettä kinttuihin. Siis iloinen löytämisen riemu ja hyötyliikunta samassa paketissa.

Löytyykö sinulta tarina tai kuva jonka haluaisit jakaa? Kutsumme vinkkamaan toinen toisillemme mitä mielenkiintoista olet löytänyt kotikulmilta ja mihin muillakin olisi mahdollisuus tutustua. Mikä ympäristössäsi ilahduttaa sinua? Onko se ehkä parhain kiipeilykivi, huimaavin maisema, upein rakennus, leppein lenkkimaasto tai mielenkiintoisin pyöräreitti tai ihan jotain muuta mitä olet keksinyt ja löytänyt. Kaiva esiin kuva-arkistojesi aarteet ja parhaat tarinat tai käy nappaamassa lempikohteestasi kuva ja jaa ympäristön moninaiset aarteet yhteiseksi iloksi.

Ohjeet osallistumiseen:

  1. Mieti kohde tai asia minkä haluat jakaa ja mihin muillakin on mahdollisuus tutustua.

  2. Jaa tarinasi tai itse ottamasi tai omistamasi valokuva kohteesta kuvatekstin kera. Kuvatekstissä voit esitellä kohteen. Muistathan liittää tarinaan ja kuvaan kohteen sijainnin, jotta muidenkin on mahdollista se löytää.

Voit jakaa kuvan ja/tai tarinan seuraavasti:

  • Lataamalla kuvan ja kuvatekstin tai tarinan padlet-alustalle osoitteessa https://padlet.com/lastutoimisto/5zb31gi4tdrll5e6

  • Instagramissa. Jos tilisi on julkinen ja käytät aihetunnistetta #kylienkätköistä, niin löydämme kuvasi ja liitämme sen yhteiseen koosteeseen padlet-alustalle.

  • Lähettämällä tarinan tai kuvan ja kuvatekstin sähköpostitse lastu.toimisto@lastu.fi, niin liitämme sen padlet-alustalle.

  • Tuomalla tarinan tai kuvan Lastun postilaatikkoon (Linnansalmentie 85) tai kunnatalon infoon tai pääoven pielen postilaatikkoon ja kuoreen nimi Jaana Hämäläinen. Skannaamme tarinan tai kuvan ja liitämme sen yhteiseen koosteeseen. Tarinan tai kuvan saat tarvittaessa takaisin, muistathan siis liittää yhteystietosi lähetykseen mukaan!

  • Jos sinulla ei ole kuvaa ja tarinan kirjoittaminenkin kangertaa, mutta mielessäsi on kohde joka ansaitsisi tulla esille, niin ei hätää. Ole meihin yhteydessä, niin käymme kuvaamassa kohteen ja kirjaamme tarinasi. Voit ilmoittaa kohteen Jaana Hämäläiselle puh. 040 488 3487, jaana.hamalainen@lapinlahti.fi tai Mervi Eskeliselle puh. 050 326 7243, lastu@lastu.fi. Voit myös olla yhteydessä Matin ja Liisan toimitukseen matti.liisa@mattijaliisa.fi, jos haluat että kohteestasi tehdään juttu juttusarjaan.

Kaikki kuvat ja tarinat julkaistaan seuraavassa osoitteessa https://padlet.com/lastutoimisto/5zb31gi4tdrll5e6
Osa kohteista esitellään kesän ajan Matti ja Liisa lehdessä viikoittain ilmestyvässä juttusarjassa.

Kuvat ja tarinat ovat padlet-koostessa jaoteltu eri teemoihin. Jokaisen teeman kuvien ja tarinoiden kesken arvomme palkintoja elokuussa 29.8.2020, kun juhlimme Suomen luonnonpäivää Tarinoita ja taikaa -tapahtuman merkeissä.

Padlet-koosteesta löytyy kuvien ja tarinoiden lisäksi monenlaista muuta materiaalia retkeilystä ja luonnosta. Kooste täydentyy pitkin kesää. Nyt siellä on alkumaistiaispalat kyliemme kätköistä löytyvistä aarteista eli kannattaa käydä kurkkailemassa useampaan kertaan ja tehdä uusia löytöjä.

Kylien kätköistä kokonaisuus on lapinlahtelaisten toimijoiden mm. Lapinlahden hyvinvointityö ja yhdistysten mm. Lapinlahden Siniveikot, SPR Lapinlahden osasto, Lapinlahden riistanhoitoyhdistys, Lastu sekä Matti ja Liisa lehden ja kaikkien kohteiden keruuseen ja vinkkaukseen osallistuneiden yhteisponnistus. Mitä kaikkea me yhdessä löydämmekään kyliemme kätköistä?