Veikkauksen tukea saava yhdistys! Kerro, mihin yhdistyksesi avustusta tarvitsee.

Veikkauksen tukea saava yhdistys! Kerro, mihin yhdistyksesi avustusta tarvitsee.

Valtiovarainministeriö julkaisi 13.8. esityksen, jossa se esitti mittavia leikkauksia järjestöjen rahoitukseen.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen osalta leikkausesitys on 33% alempi verrattuna nykyiseen tasoon, kaikkiaan 127 miljoonaa euroa. Leikkaus on puhtaasti pois järjestöiltä, koska leikkauksen kohteena on STEAn myöntämät avustukset (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, sosiaali- ja terveysministeriö).

Myös muilta järjestöjen toimialoilta leikkausesityksiä on, mm. opetus- ja kulttuuriministeriön osalta nuorisotyö menettäisi lähes 30 % nykyisestä tasosta. Leikkaukset kohdistuvat myös liikunnan ja kulttuurin rahoituksiin.

Pohjois-Savon Järjestöneuvosto onkin kutsunut kaikki Veikkauksen tuella -toimivat järjestöt vaikuttamaan yhdessä niin, että leikkausten uhka toiminnalle väistyisi.

Pyydämmekin järjestöltäsi tai yhdistykseltäsi seuraavaa:

Osallistu Twitter-kampanjaan 7.9. ja 10.9. päivänä. Ajatuksena on, että jakaisimme kukin samaa kuvaa eteenpäin. Jaettava kuva on tässä! Jos et saa ladattua kuvaa, niin saat sen laittamalla viestiä (anne.aholainen@pssotu.fi)

      • Kuvaa jaetaan tunnuksilla #onneksionjoku #jarjestotpohjoissavossa.
      • Meidän alueemme kansanedustajat voi halutessaan tägätä viestiin: @HannakaisaHeikk @SannaAntikainen @merjamakisalo @marko_kilpi @AnuVehvilainen @MikkonenKrista @jussiwihonen @SeppoEskelinen @SariEssayah @minnareijonen @HannaHuttunen1
      • Vaihtoehtoisesti voi laittaa jonkin oman yhdistyksen tunnusluvun, jolla haluaa kuvata avustetun toiminnan vaikuttavuutta. Tilaahan Twitter-viestissä ei paljon ole.

Lähestymme alueemme kansanedustajia myös sähköpostitse.

  • Tarvitsemme sitä varten konkreettisia kuvauksia siitä, kenelle Veikkauksen tuotolla tuettu toimintanne kohdistuu sekä siitä, mistä ja keneltä te joudutte vähentämään leikkausten seurauksena. Tätä varten vastaa seuraavaan kyselyyn 8.9 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/36A5D3F9AF40B819

Kiitos, että osallistut!

Lisätietoja: anne.aholainen@pssotu.fi, 044 235 8997