SPR Savo-Karjala: Järjestöjen lokakuun tilannekuvakysely on avattu

SPR Savo-Karjalan piiri kokoaa koronaepidemiaan liittyvää järjestöjen tilannekuvaa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla järjestömme. Järjestöjen tilannekuvan kooste on osa viranomaisten maakunnallista tilannekuvaa ja toimitetaan myös SPR:n valtakunnallisen koontiraportin mukana Sosiaali- ja terveysministeriölle (STM) sekä Valtioneuvoston (VN) tilannekeskukselle. Kyselyn tavoitteena on kerätä tietoa järjestökentän auttamisvalmiuksista ja resursseista sekä niiden tekemistä havainnoista alueensa tai toimintakenttänsä avuntarpeesta toimitettavaksi viranomaisille.

SPR Savo-Karjalan piiri koordinoi viranomaistenjärjestöille esittämiä koronatilanteeseen liittyviä esittämiä tukipyyntöjä ja niistä mahdollisesti käynnistyviä auttamistehtäviä. Järjestöjen poikkeusolojen koordinaatio perustuu SPR:n ja STM:n väliseen yhteistyöpöytäkirjaan. SPR:n koordinaatiotehtävä ei kuitenkaan koske järjestöjen omaa perus- ja auttamistoimintaa ja mahdollistaa edelleen yhteystyön myös suoraan järjestön tai yhdistyksen sopimuskumppanin kanssa elleivät viranomaiset muuta päätä.

 

Huolehdithan oman yhdistyksesi vastauksesta kyselyyn

Tilannekuvakyselyt toteutetaan syksyn osalta kunkin kuukauden ensimmäisen viikon aikana. Linkki avautuu maanantaina ja sulkeutuu sunnuntaina klo 24.00. Kyselyn linkki lähetetään listallamme oleville yhdistyksille spostitse sekä julkaistaan SPR Savo-Karjalan piirin nettisivulla
https://rednet.punainenristi.fi/savo-karjala
.

Kysely toistetaan määräajoin vallitsevan koronatilanteen mukaan ajan tasaisen tiedon keräämiseksi sekä mahdollisten muutosten havaitsemiseksi. Kyselyllä ei kerätä akuuttia tai kiireellistä reagointia vaativaa tietoa, olethan näissä tilanteissa suoraan yhteydessä asianomaiseen viranomaiseen, kuntaan tai SPR:n piiritoimistolle.

Koostamme kyselyn vastauksista koosteen, josta ei ole tunnistettavissa suoraan yksittäisiä vastaajia tai henkilöitä. Kyselylomakkeelle EI saa merkitä avunkohteena olevien henkilö- tai muita tunnistettavissa olevia tietoja.  Järjestö tai yhdistys pitää autettavien tiedot itsellään ja tarvittaessa viranomainen tai kunta pyytää lisätietoja ja sopii yksityiskohdista ko. toimijan kanssa.

Jos kyselyyn, tilannekuvaan tai koronatilanteeseen liittyen tulee kysyttävää, voitte olla yhteydessä SPR:n piiritoimistolle:

  • Valmiussuunnittelija Markku Kasurinen, p. 040 560 2108
  • Valmiuspäällikkö Mika Korppinen, p. 0400 648 268
  • Piiritoimiston viikkopäivystäjä (arkisin klo 9-15), p. 0400 158 390

Mikäli kyselyjen välillä tietoihin tulee merkittäviä muutoksia (esim. yhdistyksenne yhteyshenkilö vaihtuu), voi siitä ilmoittaa osoitteeseen saka.osastontuki [ät] redcross.fi.