SPR Savo-Karjalan kokoama marraskuun tilannekuvakysely yhdistysten toiminnasta on julkaistu. 

SPR Savo-Karjalan kokoama marraskuun tilannekuvakysely yhdistysten toiminnasta on julkaistu.

Marraskuun koonti löytyy osoitteesta: https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/Marraskuu%202020_J%C3%A4rjest%C3%B6jen%20tilannekuvakyselyn%20kooste.pdf

Muutamia nostoja koonnista:

  • Syrjäseudulla yksin asuvien ikäihmisten toimeentulosta kannettiin huolta, tiedottaminen digitaalisissa medioissa ei tavoita heitä.
  • Osalla yhdistyksistä ikäihmisten osallistuminen tilaisuuksiin on hieman vähentynyt. Tapahtumien peruuntuminen lisää yksinäisyyttä ja turvattomuutta.
  • Tilanteen pitkittyessä on ikäihmisten mielialoissa ollut huomattavissa alakuloisuutta siitä, että kanssakäyminen esim. kerhotoiminta, harrastustoiminta jne. on vähentynyt, samoin tapaamiset suvun kesken. Joulun lähestyminen saattaa lisätä ahdistusta, jos suku ei voi kokoontua yhteen.
  • Maahanmuuttajat kaipaavat kontakteja ja vuorovaikutusta, runsas etäopetus aiheuttaa haasteita. Perhekerhoissa ja kohtaamispaikoissa paljon tulijoita.
  • Työllisyyspalvelujen asiakkailla mahdollisuuksia esim. työkokeilu- ja yhdistystyöpaikkoja normia huonommin saatavilla ja työttömyysluvut ovat karmeat. Vaikuttaa mielialoihin ja huolta tulevaisuudesta on, muttei ole kevään tapaan päällimmäisenä mielessä./

Joulukuun kysely on auki 30.11.-6.12. ja se löytyy osoitteesta: https://www.lyyti.in/savokarjala_tilannekuva_joulukuu2020.