Yksi hetki voi auttaa selviytymään kiusaamisesta -video julkaistu

Pohjois-Savossa toimii kiusaamisen ehkäisyn työryhmä, johon on koottuna yhteen alueen eri toimijoita. Tarkoituksena on lisätä avointa keskustelua kiusaamisesta.

Toivomme, että teillä olisi aikaa pysähtyä tärkeän asian, kiusaamisen ehkäisyn äärelle; katsoa nuorten kanssa oheinen video ”Yksi hetki voi auttaa selviytymään kiusaamisesta” https://www.youtube.com/watch?v=vgOsdiP68yg  ja keskustella siitä.

Toivomme, että muistutatte lapsia ja nuoria siitä, että kiusaamisella voi olla pitkäaikaiset vaikutukset. Mikäli lapsi tai nuori kokee tulleensa kiusatuksi missä tahansa ympäristössä, on tärkeää, että hän puhuu asiasta jollekin luotettavalle aikuiselle.

 

Jokaista aikuista me haluamme muistuttaa siitä, että puhu, puutu ja keskustele. Älä oleta, että joku muu puuttuu, vaan puutu SINÄ kiusaamiseen.

Tutustukaa myös videon lopussa oleviin auttaviin tahoihin.

 

Tehdään yhdessä Pohjois-Savosta paikka, jossa kukaan ei jää yksin, jossa kiusaamiselle ei suljeta silmiä tai sitä vähätellä. Yksi hetki voi olla merkityksellinen ja muuttaa asioita parempaan suuntaan. Sinä voit vaikuttaa.

 

Muistathan myös alkusyksystä julkaistun videon, entisen kiusaajan tarinan ”Yksi hetki voi lopettaa kiusaamisen”: https://www.youtube.com/watch?v=IKWvmsZ4tt0