Järjestöneuvoston kokouskatsaus 27.5.

Tämä on katsaus Järjestöneuvoston kokouksessa 27.5.2021  käsiteltyihin sisältöihin.

Koko pöytäkirja löytyy osoitteesta: https://www.pohjoissavolaiset.fi/jarjestoille-ja-yhdistyksille/jarjestoyhteistyo/jarjestoneuvosto/kokousmuistiot-ja-materiaalit/

 

  1. Puheenvuorot

Maakuntajohtaja Marko Korhonen piti puheenvuoron maakunnan tulevaisuuden suurista linjoista ja järjestötyön kytkeytymisestä näihin.

Elpymissuunnitelmien lisäksi käynnistymässä on uusi ohjelmakausi, johon kytkeytyy useita erilaisia rahoitushakuja.

Järjestöjen rooli tulevassa sote-uudistuksessa on merkittävä ja se tulee vaikuttamaan kaikkiin järjestöihin. Järjestöjen integrointia uudistuksen valmistelussa on tehty paljon.

Maakunnan näkökulmasta Pohjois-Savon Järjestöneuvosto on se toimija, jonka kautta alueen järjestöt voi tavoittaa ja jonka kautta yhteistyötä jatketaan.

 

Hyvinvointikoordinaattori Säde Rytkönen esitteli Järjestökyselyn tuloksia. Liite: Pohjois-Savon_järjestökyselyntulokset27052021 (1)

 

2. Työryhmät

SOTE-työryhmä: Mukana Järjestöyhteistyön ohjeen valmistelussa (POSOTE20-hanke). Ryhmä on pohtinut Järjestöneuvoston roolia sote-uudistuksessa ja vaikuttamisen mahdollisuuksia erilaisten järjestöjen osallisuuden turvaamiseksi.

HYTE-työryhmä: On mukana maakunnallisen hyvinvointikertomuksen ja -suunnittelun valmistelussa. Jatkossa voitaisiin toteutta koulutuksia yhdistyksille siitä, miten maakunnallista ja kunnallisia hyvinvointikertomuksia ja -suunnitelmia voi hyödyntää järjestötyössä.

Ulkoinen viestintä -työryhmä: Syksyn Järjestöfoorumi pidetään viikolla 35. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Järjestöjen sote-muutostuki -hankkeen kanssa. Tapahtumassa puheenvuoroja ja työpajat. Lähtökohtaisesti lähitapahtuma, jossa myös etäosallistumismahdollisuus. Järjestöneuvoston toiveesta tapahtuma toteutetaan tällä kertaa muualla kuin Kuopion alueella, jatkossa tapahtuma voisi olla kiertävä.   Ryhmä on suunnitellut jalkautumista myös kunnallisiin Järjestöfoorumeihin. Siilinjärven osalta tämä toteutuu jo kesällä.

 

3. Kunta-vaalit

Eri verkostot ovat tuottaneet materiaalia, jolla tehdä järjestötyötä ja sen merkitystä näkyväksi kuntavaaliehdokkaille ja kuntalaisille. Materiaalia saavat yhdistykset hyödyntää vapaasti omassa viestinnässään.

SOTUNET: Video järjestötyön merkityksestä ihmiselle (mukana Marko Korhonen): https://youtu.be/qE344hMI3uI

TUKIPILARI/Ylä-Savon Vakka ja Varkauden Warikko (some-materiaalia): https://www.yhdistystalowarikko.fi/materiaaleja-ja-linkkeja/   #JärjestömyönteinenKunta #HyvinvoinninVoittaja #hyvinvointipäätös

EHYT ry: www.hyvinvointivaalit.fi

PERHEENTALO -yhteistyö:

https://www.facebook.com/235189149988954/photos/a.252365411604661/1746077498900104/

 

4. Tulevat tapahtumat

Järjestöjen sote-muutostuki -hanke: Järjestöjen rahoitus ja tulevaisuuden näkymät

9.6. kl 10-12

https://www.pohjoissavolaiset.fi/tapahtuma/jarjestojen-rahoitus-ja-tulevaisuuden-nakymat-pohjois-savossa/

 

POSOTE20 -hankkeen järjestöjen sote-aamukahvit, Missä mennään rakenneuudistuksen valmistelutyössä nyt? Mikä Järjestöyhteistyön ohje on ja mitä siinä linjataan?

10.6. kl 8:30-10.

://www.posote20.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/jarjestojen-sote-aamukahvit-6.html

 

ELY-keskus tapaaminen Järjestöneuvoston jäsenille ja varajäsenille

23.8.

 

5. Seuraavat kokoukset

Järjestöneuvoston seuraava kokous on to 26.8. kl 13-15.

Syksyn muut kokoukset ovat lokakuussa ja joulukuussa.

Tarkemmat ajat sovitaan kesän jälkeen.