Naistyö maahanmuuttajien kanssa Setlementti Puijolan Tyttöjen Talolla

01.08.2017 - 31.10.2019 / Kuopion Setlementti Puijola ry

Teemme työtä maahanmuuttajanaisten kanssa osana kansainvälistä GBV-hanketta. Tässä hankkeessa maahanmuuttajanaiset pääsevät itse pohtimaan yhdessä Tyttöjen Talon ohjaajan kanssa, millaisella toiminnalla voi auttaa naisia, jotka ovat kokeneet sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa.

Hankkeessa pureudutaan ongelmiin, joita ovat muun muassa pakkoavioliitot, psyykkinen ja fyysinen väkivalta lähisuhteessa, häirintä ja ahdistelu, seksuaalinen väkivalta ja raiskaus, ihmiskauppa, pakotettu ja aikainen avioliitto sekä sukupuolielinten silpominen.

Osana hanketta naisille tarjotaan vapaamuotoisia tapaamisia, yksilöohjausta sekä viikoittaisia ryhmätapaamisia. Tyttöjen Talolla Women’s  Café -ryhmä kokoontuu 10.9. alkaen maanantaisin klo 16-18 ja Tarinan vastaanottokeskuksessa Siilinjärvellä kuun ensimmäisinä keskiviikkoina klo 14-16. Tapahtumista saa tietoa verkkosivustoltamme sekä Tyttöjen Talon Facebook-sivulta.

GBV-hankkeen toteutuksesta Puijolassa vastaa ohjaaja Sanni Mäkinen. Hänen kanssaan voi pohtia naiseuteen, hyvinvointiin, arkeen sekä vaihtuviin elämäntilanteisiin liittyviä asioita. Mäkiseen voit ottaa yhteyttä myös, jos kohtaat hankkeen kohderyhmään mahdollisesti kuuluvia, tukea ja apua tarvitsevia naisia.

Kaksivuotinen tutkimus- ja kehittämishanke toteutetaan seitsemässä EU-maassa. Suomessa hanke toteutetaan Setlementti Puijolan luotsaamana.

CCM-GBV-hankkeen (Co-creating a Counselling Method for Refugee Women GBV Victims) tavoite on kehittää yhdessä maahanmuuttaja- ja pakolaistaustaisten naisten kanssa malli, jolla voidaan tukea ja auttaa väkivaltaa tai väkivallan uhkaa kohdanneita pakolaisnaisia.

Hankkeen tutkimuksellisesta osuudesta vastaa Helsingissä sijaitseva YK:n Kriminaalipolitiikan instituutti HEUNI.

Lisätietoja: Sanni Mäkinen GBV-hanke, ohjaaja Puh. 050 368 8906 sanni.makinen@puijola.net

Voit lukea lisää hankkeesta tästä linkistä

Hapelähteenkatu 33, Kuopio, Suomi

Hapelähteenkatu 35, Kuopio, Suomi

Kuninkaankatu 26, Kuopio, Suomi

Maaherrankatu 13, Kuopio, Suomi

Osoitteet

  • Hapelähteenkatu 33, Kuopio, Suomi

  • Hapelähteenkatu 35, Kuopio, Suomi

  • Kuninkaankatu 26, Kuopio, Suomi

  • Maaherrankatu 13, Kuopio, Suomi

www.puijola.net

Facebook: Setlementti Puijola

Facebook: Kuopion Tyttöjen Talo