Sidekick Setlementti Puijolan Kompassissa

05.02.2018 - 31.12.2018 / Kuopion Setlementti Puijola ry

Puijolan Sidekick–hankkeessa tuemme Suomeen yksin tulleita nuoria maahanmuuttajia ja edistämme heidän kotoutumistaan. Tavoitteena on myös ennaltaehkäistä maahanmuuttajien mahdollista syrjäytymistä.

Etsimme nuoria vapaaehtoisia, jotka järjestävät toimintaa ja tapahtumia yhdessä hankkeen ohjaajan kanssa, jossa suomalaiset ja maahanmuuttajat kohtaavat. Vapaaehtoiseksi pääset jos olet täyttänyt 18–vuotta.

Hankkeeseen palkattu ohjaaja koordinoi, ohjaa sekä vastaa hankkeen toteutumisesta ja tulosten seurannasta. Vapaaehtoiset toimivat ohjaajan apuna, jotta hankkeen tavoitteet täyttyvät.

Yhteisen tekemisen kautta kuopiolaiset – suomalaiset sekä maahanmuuttajat – saavat mahdollisuuden tutustua, synnyttää kaverisuhteita ja parhaimmillaan myös ystävystyä. Hanke järjestää ohjelmaa myös vapaaehtoisille, jolloin voidaan hengähtää ja vaihtaa ajatuksia.

Sidekick nimessä tulee esille sana side, kahden ihmisen – suomalaisen ja maahanmuuttajan – välillä.  Nimellä pyritään luomaan mielikuvaa siitä, että hanke on suunnattu nuorille, 18–29-vuotiaille.

Nimi pitää sisällään myös isomman ajatuksen: supersankarikin tarvitsee selviytyäkseen oman Sidekickin, apurin yllättävissä tilanteessa.

Sidekick on osa Puijolan Kompassin toimintaa.
Hanketta rahoittaa Työ– ja elinkeinoministeriö vuoden 2019 loppuun.

Lisätietoa: Simo Hämäläinen Sidekickin ohjaaja Puh. 050 462 6667 simo.hamalainen@puijola.net

Voit lukea lisää hankkeesta tästä linkistä

Hapelähteenkatu 33, Kuopio, Suomi

Hapelähteenkatu 35, Kuopio, Suomi

Kuninkaankatu 26, Kuopio, Suomi

Maaherrankatu 13, Kuopio, Suomi

Osoitteet

  • Hapelähteenkatu 33, Kuopio, Suomi

  • Hapelähteenkatu 35, Kuopio, Suomi

  • Kuninkaankatu 26, Kuopio, Suomi

  • Maaherrankatu 13, Kuopio, Suomi

www.puijola.net