ANTI – Contemporary Art Festival

14.09.2021 klo 08:00 - 19.09.2021 klo 23:59 / Muu, Virkistys / ANTI – Contemporary Art Festival yhdistys ry

Tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa on aika kääntyä ANTI-festivaalin ydinajatuksen puoleen; festivaali on yleisölle maksuton, ilmainen lahja. Juhlimme kahtakymmentä toimintavuottamme pohtimalla festivaalin perusperiaatetta – antamista ja antamiseen osallistumista. Festivaali osallistuu tuttuun tapaan monenlaisiin ajankohtaisiin keskusteluihin ja ravistelee käsityksiämme ihmisestä, yhteiskunnasta ja taiteesta.

Vuoden 2021 pääteos on helsinkiläisen taidekollektiivin WAUHAUSin Suurenmoinen sotku, joka vie osallistujan jätteiden loppusijoituspaikkaan, Itä-Suomen suurimmalle, Jätekukon jätekeskukselle. Paikkaerityinen esitys kurottaa kohti maailmaa, jossa emme enää ajattele ihmistä kaiken keskipisteenä.

20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ANTI esittelee myös ikimuistoisimpia kuvia festivaalista vuosien varrelta kaksiosaisessa ANTIVERSARY 20 -näyttelyssä Kantissa, Kuopion museon aulassa, ja verkossa. Valokuvaaja Pekka Mäkisen kuvat ja videokuvaaja Kim Saarisen videot eivät kerro ainoastaan yhden festivaalin historiaa, vaan tarjoavat myös katsauksen pohjoissavolaiseen, suomalaiseen ja ulkomaiseen live art -taiteeseen ja julkiseen taiteeseen sekä niiden kehitykseen.

Kansainvälinen Shortlist LIVE! -tapahtumakokonaisuus järjestetään nyt kolmatta kertaa osana festivaalia, ja esittelemme neljä ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajiksi ehdolla olevaa taiteilijaa live-esitysten kautta.

Elisa Itkonen
elisa@antifestival.com
050 305 2005

 

Ihmisiä ANTI-festivaalitapahtumissa aikaisemmilta vuosilta.

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Kuopio

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, kulttuuri ja taide, muu, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, tapahtuma, vaikuttaminen, yleisötilaisuudet

Asiasanat

tapahtuma

Kohderyhmä

kaikille

Linkkejä

Verkkosivut

Hinta

Tapahtuma on maksuton