Venäläisen elokuvan ilta Iisalmessa

15.05.2019 klo 18:00 - 20:30 / Virkistys / Suomi-Venäjä-Seuran Iisalmen osasto

Venäläisen elokuvan ilta ke 15.5. klo 18 Iisalmen työväentalolla, Pohjolankatu 11. Katsomme Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen -elokuvan. Tämä Emil Lotinaun vuonna 1975 valmistunut elokuva on upea elokuva elämäntavoilleen uskollisista ja ylpeistä mustalaisheimoista, jotka haluavat ylläpitää perinteistä kiertolaiselämäänsä aavalla arolla.

Tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkuun, nykyisen Moldavian alueelle. Runollisen kauniisti kuvattu elokuva kertoo nuoren kapinallisen mustalaistytön Radan ja hevosvaras Loiko Zobarin rakkaustarinan. Elokuvaa siivittää Eugen Dogan loistelias musiikki.

Tästä Maksim Gorkin kertomuksiin pohjautuvasta elokuvasta tuli hetkessä maailmanmenestys ja se palkittiin mm. San Sebastian elokuva-festivaaleilla. Se on vieläkin yksi parhaiten maailmalla menestyneitä neuvostoelokuvia. Elokuva on tekstitetty suomeksi ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Osoitteet

  • Iisalmen Työväentalo

    Pohjolankatu 11, Iisalmi, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Iisalmi

Kaupunginosa / Kylä
Iisalmi (keskusta)

Iisalmen Työväentalo

Pohjolankatu 11, Iisalmi, Suomi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, kotoutuminen, kulttuuri ja taide, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, tapahtuma, virkistys, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan saavutettavuus

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Pysäköintimahdollisuus