Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus Siilinjärvellä kevätkaudella 2021- osaamista iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden vähentämiseen

02.02.2021 klo 09:00 - 18.05.2021 klo 16:00 / Koulutus/seminaari

Ystäväpiiri-toiminnan tavoitteena on lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ja auttaa löytämään uusia ystäviä vertaistukeen perustuvassa pienryhmässä. Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksessa opiskellaan toimivan ryhmämallin ohjaamisen elementit.

Koulutus antaa valmiudet tavoitteellisen, asiakaslähtöisen ja yksinäisyyttä lievittävän Ystäväpiiri-ryhmätoiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja ohjaamiseen. Ystäväpiiri-koulutus soveltuu hyvin mm. sosiaali-, terveys-, opetus- ja kulttuurialan toimijoille, järjestöissä työskenteleville sekä laajalle joukolle vapaaehtoistoimijoita. Koulutuksessa paneudutaan iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden ymmärtämiseen, voimavaralähtöiseen toimintaan, hallitun ryhmäprosessin toteutttamiseen sekä omaan kasvuun ryhmänohjaajana.

Koulutukseen sisältyy viisi lähiopetuspäivää, joiden lisäksi osallistujat ohjaavat parityönä omaa Ystäväpiiri-ryhmää kolmen kuukauden ajan (12 kokoontumiskertaa). Voit siis osallistua lähiopetuspäiviin koulutuspaikkakunnalla ja ohjata koulutukseen sisältyvän Ystäväpiiri-ryhmän omassa kunnassasi.

Koulutuksen lähiopetuspäivät Siilinjärvellä ovat 2.-3.2., 2.3., 13.4. ja 18.5.2021. Ne pidetään Yrityskeskus Innocumissa, Isoharjantie 6. Koulutus toteutuu koronatilanteen sen turvallisesti salliessa!

 

Koulutuksen haku on avoinna ja päättyy 10.01.2021. Mukaan haetaan täyttämällä verkkohakulomake tai ottamalla yhteyttä alueohjaaja Minna Partaseen p. 050 360 1209, minna.partanen@vtkl.fi.

Järjestää: Vanhustyön keskusliitto

Lisätietoja: https://vtkl.fi/toiminta/ystavapiiri

 

Mainos ystäväpalvelusta

Osoitteet

  • Yrityskeskus Innocum

    Isoharjantie 6, Siilinjärvi, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Siilinjärvi

Yrityskeskus Innocum

Isoharjantie 6, Siilinjärvi, Suomi

Teemat

eläkeläistoiminta, harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, kaveritoiminta, osallisuus, tukihenkilötoiminta, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta, vertaistuki, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

luento, vertaistuki ikääntyneille, vertaistuki, ystäväpiiri-toiminta, yksinäisyys, koulutus, ryhmänohjaaja

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, eläkeläiset, järjestötoimijat, kaikille, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Lisätiedot

Alueohjaaja Minna Partanen p. 050 360 1209, minna.partanen@vtkl.fi.

 

Linkkejä

Ystäväpiiri-toiminta

Liitteet

  • Ystäväpiiri -mainos

    Lisätietoja Ystäväpiiri -ohjaajakoulutuksesta
    Lataa tiedosto

Ilmoittautumistiedot

Alueohjaaja Minna Partanen p. 050 360 1209, minna.partanen@vtkl.fi.

 

Tai verkossa: https://vtkl.fi/tapahtumatyypit/ystavapiiri/ystavapiiri-koulutus-siilinjarvi