Tervon Maa- ja kotitalousseura ry

Tervon Maa- ja kotitalousseura ry:n kotipaikka on Tervon kunta ja toimialueena Tervon kunta. Yhdistys on ProAgria Pohjois-Savon jäsen.

Yhdistys kokoaa maaseutuhenkiset ihmiset yhteistoimintaan kylä/asuin-yhteisönsä hyväksi, jäsentensä aineellisen ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä heidän ammattitietojensa ja –taitojensa kehittämiseksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

 1. Ylläpitää jäsentensä yhteenkuuluvuutta ja luo mahdollisuuksia ihmisten väliseen kanssakäymiseen.
 2. Ylläpitää sekä kehittää maaseudun kulttuuriperinteitä ja –palveluja.
 3. Kannustaa jäseniään kehittämään itseään maaseudun elinkeinotoiminnassa, kotitaloudessa, maiseman- ja ympäristönhoidossa.
 4. Toimeenpanee kokous- ja opintotilaisuuksia, kilpailuja, retkeilyjä, näyttelyitä ja juhlia.
 5. Edistää jäsenten yhteistoimintaa ja yhteishankintoja.
 6. Osallistuu kyläyhteisöjä kehittävään yhdistyksen tarkoitukseen liittyvään hanketoimintaan.
 7. Tekee aloitteita ja antaa lausuntoja sekä toimii kyläyhteisöjen taloudellisen ja henkisen toiminnan edistämiseksi ja viihtyvyyden parantamiseksi.
 8. Voi perustaa rekisteröimättömiä osastoja ja asettaa toimikuntia ja valiokuntia erityistarpeiden toteuttamiseksi.
 9. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia sekä omistaa kiinteistöjä, järjestää arpajaisia, varojen keräyksiä sekä pitää majoitus-, kahvila- ja ravintolaliikettä, kutakin yhdessä paikassa. Tarvittaessa yhdistys hankkii tällaiseen toimintaansa asianmukaisen luvan. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole tuottaa taloudellista ansiota siihen osallisille eikä sen toiminta muutenkaan saa muodostua pääasiassa taloudelliseksi. Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

 


Palvelemme kielillä

Suomi

Toimiala

Ammattiin ja elinkeinoon liittyvät yhdistykset, Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset, Harrasteyhdistykset, Monialayhdistykset, Muut yhdistykset, Naisyhdistykset

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, elinkeinot ja talous, harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, käden taidot, matkat ja vierailut, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, retkeily ja vaellus, talkoot, tapahtuma, teemapäivät ja -viikot, virkistys, yhteistyö ja verkostot, yleisötilaisuudet

Avainsanat

aikuinen, maaseutu, maisemanhoito, kulttuuri, yhteisöllisyys, hyvinvointi, harrastukset, maanviljely, metsänomistaja, askartelu, ruoka ja juoma, hävikkiruoka, kuntoliikunta, jumppa, juhlat, myyjäiset, talkoot, matkailu, opintomatka, retkeily, luontoretket, juhlaleivonta, perinneleivonnaiset, käsityöt, luontoliikunta, koti, ympäristönhoito, taloustaidot, arpajaiset, Tervo (paikallinen yhdistys)

Kohderyhmä

jäsenet, kaikille, miehet, naiset

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

 • Postiosoite

  Varsapurontie 21 72210 Tervo

Yhteystiedot

Kotikunta: Tervo
Sähköposti:
korhosen.teija@gmail.com
Puhelin: +358 50 558 6885

Lisätietoa verkossa

Maa- ja kotitalousnaiset Pohjois-Savo

ProAgria Pohjois-Savo

Tervon Maa- ja kotitalousseura ry

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Tervo

Postiosoite

Varsapurontie 21, 72210 Tervo, Suomi