eYstäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus – kevät 2022

17.12.2021 - 12.05.2022 / Harrasteryhmä, Koulutus/seminaari

Toimintaa järjestetään

Ystäväpiiri-toiminnan tavoitteena on lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ja auttaa löytämään uusia ystäviä vertaistukeen perustuvassa pienryhmässä.

Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksessa opiskellaan toimivan ryhmämallin ohjaamisen elementit.

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus järjestetään keväällä 2022 etäkoulutuksena verkossa. Koulutus on suunnattu Itä-Suomen alueelle: Etelä- ja Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan alueella toimiville.

Etäkoulutuspäivät ovat verkossa Teams-alustalla 27.1., 3.2., 3.3., 7.4. ja 12.5.2022. Koulutukseen osallistuvat ohjaavat koulutuksen aikana parityönä omaa Ystäväpiiri-ryhmää paikkakunnallaan joko lähitapaamisina (koronatilanteen salliessa) tai verkossa eYstäväpiiri-ryhmänä kolmen kuukauden ajan (12 kokoontumiskertaa). Koulutukseen hakeudutaan ja osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa.

Ystäväpiiri-koulutus soveltuu hyvin mm. sosiaali-, terveys-, opetus- ja kulttuurialan toimijoille, järjestöissä työskenteleville sekä laajalle joukolle vapaaehtoistoimijoita. Osallistumisen tärkein kriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen. Koulutus maksaa 100 €/henkilö, vapaaehtoistoimijoille koulutus on maksuton.

Ystäväpiiri-koulutuksen haku on parhaillaan avoinna ja päättyy 17.12.2021: Mukaan haetaan täyttämällä ilmoittautumislomake verkkosivuillamme www.vtkl.fi/tapahtumat tai ottamalla yhteyttä Itä-Suomen alueohjaaja Minna Partaseen p. 050 360 1209, minna.partanen@vtkl.fi.

 

 

eYstavapiiri-koulutus_ItaSuomi_kevat2022 – esite koulutuksesta

Toiminta-alue

Alue
Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala

Kunta
Kuopio, Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Varkaus, Vesanto

Teemat

eläkeläistoiminta, harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, kaveritoiminta, kerhot, vapaaehtoisuus, verkkovertaistuki, vertaistoiminta, vertaistuki, ystävä- ja viriketoiminta

Asiasanat

järjestö, luento

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Linkkejä

Tapahtumatiedot

Lisätietoa Ystäväpiiri -toiminnasta

Hinta

100€’

Vapaaehtoistoimijoille maksuton.