PerhEke-hanke innostaa ikäihmisten perhehoidon pariin

PerhEke -hanke on tuomassa Savon alueelle perhehoitajien koulutus- ja tukimallia. Tavoitteena on lisätä tietoutta ikäihmisten perhehoidosta hoiva- ja asumismuotona sekä elinkeinona. Hankkeen työntekijät pyrkivät vahvistamaan ja kehittämään jo toimivia perhehoidon muotoja. Lakiuudistukset vaikuttavat siihen, että on laitettava alulle uusia toimintamuotoja.

Hanke etsii yhdistyksistä yhteistyökumppaneita sekä uusia tiedonvälityskanavia ikäihmisten perhehoidon edistämiseksi. Hankkeen työntekijät tulevat mielellään pitämään infotilaisuuksia aiheesta sekä voivat tulla yhdistysten tapahtumiin kertomaan ikäihmisten perhehoidosta elinkeinona, palveluna sekä hoiva- ja asumismuotona.

PerhEke (Perhehoito elinkeinona 2018-2021) toimii Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueilla. Hankkeen hallinnoijana toimii Kiteen Evankelinen Kansanopisto. Hanke on ESR rahoitteinen.

Hankkeessa yhtenä tavoitteena on siirtää perhehoitajien koulutus-ja tukimalli Pohjois-Karjalasta Kiteen opistolta toimimaan Savon ammattiopiston toteuttamaksi Savoon. Sakkyn edustajana hankkeessa toimii Varpu  Hämäläinen.

Yhteystiedot:

Sanna Kosonen; etunimi.sukunimi@kiteenkansanopisto.fi, puh. 040 577 1779

Varpu Hämäläinen: etunimi.sukunimi@sakky.fi

Asiasanat

ikäasuminen, ikäihmiset, perhehoito, hanke,