Jäseneksi Pohjois-Savon Järjestöneuvostoon

Jäseneksi Pohjois-Savon Järjestöneuvostoon

Pohjois-Savon Järjestöneuvosto hakee uusia jäseniä ja varajäseniä vuodeksi 2021 tulevan syksyn täydennyshaussa. Avautuvat teemat sekä jäsenhaun laajuus päätetään järjestöneuvoston kokouksessa elokuussa. Täydennyshaku vahvistetaan järjestöfoorumissa 29.8.2020.

Pohjois-Savon Järjestöneuvosto käynnistyi kesäkuussa 2019. Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Järjestöneuvoston tehtävänä on yhdistää, vaikuttaa ja näkyä. Järjestöneuvosto toimii Pohjois-Savon Liiton maakuntahallituksen nimeämänä virallisena yhteistyö- ja neuvottelutoimielimenä.

Järjestöneuvosto yhdistää erilaisia verkostoja ja vaikuttaa järjestöjen toimintaedellytyksiin maakunnassa ja kunnissa. Se edistää järjestötoiminnan näkyvyyttä asukkaiden osallisuutta ja hyvinvointia edistävässä toiminnassa.

Mennyt koronakevät on aiheuttanut järjestöneuvoston toimintaan hidastuksia. Samanaikaisesti järjestötoimijat ovat omilla tahoillaan mukauttaneet toimintaansa poikkeustilassa. Järjestöneuvosto arvioi, että neuvoston toiminnan vahvistaminen ja järjestökentän toipuminen vaativat vakauttavaa lisävuotta järjestöneuvostolle vuodeksi 2021.

Osa järjestöneuvoston edustajista ja varajäsenistä ovat kuitenkin työpaikan muutoksen tai lisääntyneet työpaineen vuoksi jättämässä järjestöneuvoston, joten osa paikoista tulee täydennettäväksi jo tämän syksyn aikana. Järjestöneuvoston työtä viedään jatkossa eteenpäin toimintaryhmissä, joihin sekä jäsenet ja varajäsenet osallistuvat.

Järjestöneuvoston työ tulee vaatimaan jäseniltä ja varajäseniltä lisäpanostusta, kun toiminnan käynnistänyt Sakke – Pohjois-Savon Järjestöyhteistyön kehittämishanke päättyy. Yhdessä jaettuna panostus ei kuitenkaan nouse kohtuuttomaksi.

Nämä suunnitelmat tulevat yhteiseen keskusteluun elokuun aikana julkiseen ja avoimeen keskusteluun järjestöfoorumin Facebook-ryhmässä. Näkemyksensä voi esittää myös lähettämällä viestiä järjestöneuvoston sihteerille.

Lue lisää Pohjois-Savon järjestöyhteistyön rakenteesta ja järjestöneuvostosta

Lisätietoja: järjestöneuvoston sihteeri Anne Aholainen, anne.aholainen@pssotu.fi, 044 235 8997 (Whatsapp on käytössä)