Nuoret PySTyY

01.10.2019 - 31.12.2021

Nuoret PySTyY (PsykoSosiaalinen tuki, Työllisyys ja Yhteistyö) on nuorilähtöinen ja nuoren ehdoilla etenevä hanke (1.10.2019-31.12.2021), joka haluaa tavoittaa koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevat 15–29-vuotiaat siilinjärveläiset ja lapinlahtelaiset nuoret ja auttaa heitä löytämään oma tiensä toimettomuudesta mielekkääseen elämään.

Nuorten tavoittamiseksi ja auttamiseksi lähestymistapana käytetään Diakonissalaitoksen Vamos-palveluissa kehitettyjä yksilö- ja ryhmävalmennuksen malleja. Nuori saa oman valmentajan, joka on nuoren rinnalla kulkija. Yksilövalmennuksella nuorta rohkaistaan myös kiinnittymään vertaistuelliseen ryhmävalmennukseen, jonka sisältö niin ikään rakentuu nuorten tarpeista. Toiminta on maksutonta ja se perustuu vapaaehtoisuuteen ja nuoren omaan haluun olla mukana.

Hankkeen tavoitteena on myös muokata palvelujärjestelmää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhteistyötä julkisen palvelujärjestelmän ja kolmannen sektorin välillä tiivistetään ja luodaan uusia toimintamalleja nuorten auttamiseksi. Tavoitteena on luoda Siilinjärven ja Lapinlahden nuorille suunnattu, nuorten tarpeista lähtevä, kynnyksetön, monitoimijainen ja pysyvä palvelukokonaisuus. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoa: https://www.hdl.fi/blog/2020/04/02/nuoret-pystyy-rakentaa-tulevaisuutta-nuorten-ehdoilla-lapinlahdella-ja-siilinjarvella


Yhteydenottolomake: www.mitatehtas.fi/nuoretpystyy

Henni Ruhanen, projektikoordinaattori
p. 044 740 1982
henni.ruhanen@siilinjarvi.fi

Soile Hynynen, valmentaja
p. 050 527 5166
soile.hynynen@hdl.fi

Myös Whatsapp ja videopuhelu-mahdollisuus!

Käyntiosoite: Nuorisotalo Semppis / Erkkacorner, Siilinjärvi