Kuopion konservatorion kannatusyhdistys ry

Vuonna 1954 perustettu Kuopion konservatorio on Suomen suurin ja monipuolisin musiikki- ja tanssioppilaitos, joka antaa pääasiassa musiikin ja tanssin perusopetusta sekä musiikkialan ammatillista koulutusta. Musiikin ja tanssin perusopetuksen piirissä on yhteensä n. 2550 eri-ikäistä lasta ja nuorta Pohjois-Savossa. Kuopion konservatorion toiminta-alueeseen kuuluvat Kuopio, Nilsiä, Siilinjärvi, Juankoski, Suonenjoki ja Lapinlahti.

Opinnot musiikkialan perustutkintoon johtavassa toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa voivat painottua klassiseen tai rytmimusiikkiin (muusikko) sekä musiikkiteknologiaan. Ammatillinen koulutus Kuopion konservatoriossa antaa valmiudet opintojen jatkamiseen korkeakouluissa, eli ns. yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Kuopion konservatorion alla toimiva Avoin konservatorio tarjoaa puolestaan omakustanteista musiikin ja tanssin opetusta kaikille ikäryhmille. Avoimessa konservatoriossa voidaan tehdä kahdenlaisia opintoja: joko musiikin ja tanssin lyhytkursseja tai vähintään lukukauden kestäviä musiikin ja tanssin opintoja.

Kuopion konservatorion lukuvuoteen kuuluu lukuisia konsertteja ja muita tapahtumia. Oppilaskonsertit, orkesterikonsertit, lastenkonsertit, ammattilaisten konsertit, tanssinäytökset, bändi-illat ja monet muut produktiot ja festivaalit ovat tärkeä osa Kuopion ja sen lähiseudun kulttuurielämää.

Kuopion konservatorio toimii myös Itä-Suomen Hyvinvointivoimala (VOIMALA) -yhteistyöverkoston johtajana ja hallinnoijana. VOIMALAn tehtävänä on kehittää kulttuurin mahdollisuuksia hyödyntäviä hyvinvointipalveluja ja siihen liittyvää moniammatillista osaamista sekä uutta liiketoimintaa.


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset, opinto-ja opiskelijayhdistykset

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kulttuuri ja taide, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, teemapäivät ja -viikot, yleisötilaisuudet

Avainsanat

Aktiviteetit, ammatillinen koulutus, elävä musiikki, musiikkielämä, esittävä taide, esitystaide, harrastukset, harrastus, harrastustoiminta, festivaalit, koulutus, musiikkileikkikoulu, kamarimusiikki, klassinen musiikki, musiikkitilaisuudet, musiikki, puhallinmusiikki, vaskipuhallinmusiikki, nykytanssi, baletti, lastenkulttuuri, lastentanssi, rytmimusiikki, taiteen perusopetus, tapahtumat, Kuopio (paikallinen yhdistys)

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, opiskelijat

Ikäryhmä

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Osoitteet

  • Postiosoite

    Puistokatu 29, Kuopio, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Kuopio
Sähköposti:
konservatorio@kuopionkonservatorio.fi
Puhelin: +358 44 7279 200

Lisätietoa verkossa

Kuopion konservatorion kotisivut

Facebook
Instagram
Twitter

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Kuopio, Siilinjärvi, Lapinlahti, Suonenjoki

Kaupunginosa / Kylä
Kuopion keskusta, Petonen, Saaristokaupunki, Jynkkä, Nilsiä, Juankoski, Lapinlahti keskusta, Harjamäki, Yhteislaidun

Postiosoite

Puistokatu 29, Kuopio, Suomi