Tanssitaiteen tuki ry / Itä-Suomen tanssin aluekeskus

Tanssitaiteen tuki ry:n tarkoituksena on tukea aatteellisesti ja taloudellisesti ammatillisen tanssitaiteen tunnettuutta ja kehittymistä Itä-Suomessa sekä edistää tanssitaiteen saatavuutta ja saavutettavuutta alueella, lisätä tanssitaiteen ammattilaisten työllistymisen yleisiä edellytyksiä ja edistää tanssitaiteen ammattilaisten verkostoitumista muihin toimijoihin. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys ylläpitää Itä-Suomen tanssin aluekeskusta (ITAK).

ITAK:n toiminta-alue on Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala. Toiminta pyrkii vahvistamaan alueen kulttuuritarjonnan monimuotoisuutta, ammattitaiteen roolia ja saavutettavuutta osana paikalliskulttuuria. Toiminta-alueen taiteen tekijöiden vahvuuksia ovat laaja-alaisesti saavutettava ja sisällöllisesti monipuolinen tanssi- ja esittävä taide, yhteisötaide ja taiteen soveltava käyttö.

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen toiminta pohjautuu monipuoliseen yhteistyöhön taiteilijoiden ja organisaatioiden kanssa niin alueellisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti. ITAK:n keskeiset toiminnot ovat yhteistyö, rahoitus ja tuotantotoiminta, esitys-, kiertue- ja tapahtumatoiminta, ammattilaiskurssi- ja workshoptoiminta, yhteisötanssi ja tanssin soveltava käyttö, sekä yleisötyö, vertaistuki ja viestintä.

ITAK:n toimistotilat ja kotinäyttämö sijaitsevat Kuopion keskustassa, historiallisen kasarmialueen Sotkulla (Suokatu 42/2, Kuopio). ITAK tuottaa vuosittain omaa tanssitaiteen esitysohjelmistoa sekä kahta festivaalia, kesäkuussa Kuopiossa järjestettävää Paikallisliike -nykytanssifestivaalia sekä marraskuussa Joensuussa järjestettävää Yksin Sateessa – Joensuun nykytanssifestivaali.


Toimiala

Kulttuurialanyhdistykset, Monialayhdistykset

Teemat

kulttuuri ja taide

Avainsanat

kulttuuri, tanssi, nykytanssi, esittävä taide, performanssi, esitystaide, tanssitaide, yhteisötaide, yhteisötanssi, soveltava tanssi, Kuopio (paikallinen yhdistys)

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Suokatu 42/2, Kuopio

Yhteystiedot

Kotikunta: Kuopio
Sähköposti:
itak@itak.fi
Puhelin: 050 581 6300

Lisätietoa verkossa

Kotisivut

Facebook
Twitter
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Kuopio

Suokatu, Kuopio, Suomi