Tanssitaiteen tuki ry / Itä-Suomen tanssin aluekeskus

Tanssitaiteen tuki ry:n tarkoituksena on tukea aatteellisesti ja taloudellisesti ammatillisen tanssitaiteen tunnettuutta ja kehittymistä Itä-Suomessa sekä edistää tanssitaiteen saatavuutta ja saavutettavuutta alueella, lisätä tanssitaiteilijoiden työllistymisen yleisiä edellytyksiä ja edistää tanssitaiteilijoiden verkostoitumista muihin toimijoihin. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys ylläpitää Itä-Suomen tanssin aluekeskusta (ITAK).

ITAK:n toiminta-alue on Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala. Toiminta pyrkii vahvistamaan alueen kulttuuritarjonnan monimuotoisuutta, ammattitaiteen roolia ja saavutettavuutta osana paikalliskulttuuria. ITAK:n päänäyttämönä toimii Sotku-teatteri (Suokatu 42/2, Kuopio), mutta se tuottaa monipuolista tanssitoimintaa ympäri itä-Suomea.

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen toiminta pohjautuu monipuoliseen yhteistyöhön taiteilijoiden ja organisaatioiden kanssa niin alueellisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti. ITAK:n keskeiset toiminnot ovat yhteistyö, rahoitus ja tuotantotoiminta, esitys-, kiertue- ja tapahtumatoiminta, ammattilaiskurssi- ja workshoptoiminta, yhteisötanssi ja tanssin soveltava käyttö, sekä yleisötyö, vertaistuki ja viestintä. ITAK järjestää vuosittain myös kaksi nykytanssifestivaalia: Paikallisliike (kesäkuussa Kuopiossa) ja Yksin Sateessa? (marraskuussa Joensuussa).


Toimiala

Kulttuurialanyhdistykset, Monialayhdistykset

Teemat

kulttuuri ja taide

Avainsanat

kulttuuri, tanssi, nykytanssi, esittävä taide, performanssi, esitystaide, tanssitaide, yhteisötaide, yhteisötanssi, soveltava tanssi, Kuopio (paikallinen yhdistys)

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Suokatu 42/2, Kuopio

Yhteystiedot

Kotikunta: Kuopio
Sähköposti:
itak@itak.fi
Puhelin: 050 581 6300

Lisätietoa verkossa

Kotisivut

Facebook
Twitter
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Kuopio

Suokatu, Kuopio, Suomi